PolicyWatch

Regeringens støttepartier vil hæve andelen af medarbejderejede virksomheder

Som alternativ til at sælge danske virksomheder bør der være bedre ide i at lade medarbejderne få del i ejerskabet af virksomheder, mener de røde partier og Radikale Venstre i Folketinget. Regeringen er positiv.

Detailkoncernen Coop er en af de danske virksomheder, hvor de ansatte allerede i dag har medarbejderaktier. | Foto: Niels Hougaard/Ritzau Scanpix

Flere danskere skal eje de virksomheder, de arbejder i. Det mener i hvert fald Radikale Venstre og de røde støttepartier til regeringen, ifølge Finans.dk.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er positiv overfor ideen om at fremme de medarbejderejede virksomheder ved f.eks. at give dem fortrinsstilling ved offentligt udbud og skattefordele, som SF og Enhedslisten foreslår det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier