PolicyWatch

3F: Løkke-forslag skal sætte skub i virksomheders investeringer

Fagforeningen opfordrer regeringen til at lade sig inspirere af Lars Løkke Rasmussens planer for investeringer i erhvervslivet. Det vill i sidste hende give flere penge til velfærd, lyder det fra 3F.

Foto fra Disruptionrådets pressemøde på Hotel Hesselet i Nyborg med statsministeren og medlemmer af rådet. På foto ses (fra venstre): Per Christensen, Forbundsformand 3F, Søren Skou Group CEO A.P. Møller Mærsk og Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Stina Vrang Elias Adam (dir. DEA). | Foto: Casper Dalhoff

Danske virksomheder skal investere flere penge i teknologi og robotter, hvis der i sidste ende skal skabes mere vækst og velstand, mener 3F. Derfor opfordrer fagforeningen den nye regering til at vende blikket mod Lars Løkke Rasmussens tidligere 2016-plan om "Et stærkere Danmark," skriver Berlingske.

I den tidligere plan foreslog Lars Løkke Rasmussen blandt andet at indføre et fradrag på 150 pct. for små og mellemstore virksomheders investeringer i forskning og udvikling. Et forslag, 3F vil have indført igen. Det vil ifølge forbundsformanden for 3F, Per Christensen, give incitament til, at de små og mellemstore virksomheder vil investere i digitalisering.

"Jeg tror meget på, at økonomiske invitamenter virker. Det bil de også gøre hos SMVerne (små og mellemstore virksomheder, red.), hvad man belønner dem for investeringer i digitalisering og robotter. Det vil være fremmede for beskæftigelsen hos de små og mellemstore virksomheder og væksten i samfundet som helhed," siger Per Christensen til Berlingske.

Det er i højere grad de store virksomheder, som kaster større beløb i investering og udvikling, mens de små og mellemstore selskabers investeringer stort set ikke er steget siden krisen. Det viser en ny analyse fra Fagforeningen 3F.

DI øremærker millionbeløb: Vil styrke digitaliseringen i små og mellemstore virksomheder

Johnson: Brexit-aftale er næsten er på plads 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier