PolicyWatch

Fagbosser og DI udtrykker bekymring for arveafgift-forslag i fællesbrev til regeringen

I et brev til tre ministre udtrykker Dansk Metal og 3F sammen med DI bekymring for forslaget om at hæve arveskatten på virksomheder. 3F og Dansk Metal har været tavse om emnet over for pressen.

Forbundsformand i 3F, Per Christensen, har underskrevet et brev, som advarer tre ministre om den planlagte hævelse af arveafgiften på familieejede virksomehder. | Foto: Jens Dresling

Formændene for 3F og Dansk Metal udtrykker sammen med direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, bekymring for regeringens planer om at hæve arveafgiften for familieejede virksomheder. Det viser et brev, Børsen har fået aktindsigt i, som organisationerne i fællesskab har sendt 7. oktober til finansminister Nicolai Wammen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og skatteminister Morten Bødskov (S).

"Vi er bekymrede for, hvordan afgiftsstigningen på det nuværende regelgrundlag vil stille mange af Danmarks ejerledede og familieejede virksomheder rundt omkring i lokalsamfundene. Her er tale om rigtig mange små og mellemstore virksomheder, som de kommende år skal investere massivt i digitalisering og grøn omstilling for fortsat at kunne fastholde og udvikle arbejdspladser," står der ifølge Børsen i brevet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier