PolicyWatch

Partier går sammen: Kræver tjek af fagforeninger efter 3F-sag

Et flertal i folketinget have beskæftigelsesministeren til at undersøge, hvor udbredt presset for at melde sig ind i bestemte fagforeninger er. Det sker i kølvandet på, at det er kommet frem, hvordan 3F-medlemmer har chikaneret kollegaer.

"Vi skal have fakta på bordet og finde ud af, hvor stort et problem der er i Danmark med fagforeningspres," siger LA-leder Alex Vanopslagh. | Foto: Jens Dresling

En sag om en SAS-medarbejder, som blev truet til at melde sig ind i 3F, har udløst et krav om en dybere undersøgelse fra flere af folkepartiets borgerlige partier, heribllandt Radikale, LA og Venstre. Det skriver Berlingske.

"Vi skal have fakta på bordet og finde ud af, hvor stort et problem der er i Danmark med fagforeningspres. Hvis det er et systematisk problem med 3F'ere ude på danske arbejdspladser, skal vi gøre noget ved det. Hvis problemet er meget mindre, end vi borgerlige går rundt og tror, skal vi til gengæld finde noget bedre at bruge vores tid på," siger formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier