Venstre vil finde flere penge til klimaet end regeringen

Jakob Ellemann-Jensen vil finde en halv milliard mere end regeringen til grønne løsninger, skriver Berlingske.
Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Venstre vil afsætte en halv milliard kroner "til yderligere grønne initiativer i 2020" sammenlignet med det, S-regeringen i udgangspunktet har lagt op til med sit finanslovsforslag. 

Det skriver Berlingske, som har interviewet Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen forud for partiets landsmøde i Herning i den kommende weekend.

"Vi har en halv milliard mere end det, der er lagt op til fra regeringens side, som vi siger, skal gå til grønne løsninger."

"Vi ønsker at prioritere økonomien til det her. Det gør vi, dels fordi det er nødvendigt, men også fordi debatten hidtil kun har handlet om de 70 procent, altså om målet og ikke om midlet til at nå målet," siger han til Berlingske.

Venstre-formanden lægger blandt andet op til at finde den ekstra halve milliard kroner i den såkaldte forhandlingsreserve på 2,1 milliarder kroner, som regeringen har afsat til forhandlinger med støttepartierne.

I sit udspil lægger regeringen op til, at reserven blandt andet kan bruges på velfærd – for eksempel minimumsnormeringer i daginstitutionerne – og grøn omstilling. 

Venstre vil således øremærke knap en fjerdedel af den pulje til grønne initiativer.

Regionsformand vil have langsigtet grøn aftale om infrastruktur

Flere stridspunkter i klima-forhandlinger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også