PolicyWatch

Venstre vil gå udenom regeringen for at sløjfe kulturbesparelser

Venstre præsenterer senere på ugen sit finanslovsforslag, hvor et af ønskerne er en afskaffelse af omprioriteringsbidraget på kulturområdet, som partiet selv indførte i 2016.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Hvis ikke regeringen selv finder penge til at afskaffe omprioriteringsbidraget på kulturområdet, er Venstre klar til at samle et flertal hos de øvrige partier i Folketinget. Det oplyser partiets kulturordfører Britt Bager til Altinget.

"Kulturområdet har været underlagt omprioriteringsbidraget i tre år. Der er skåret helt ind til benet. Så hvis vi ønsker et rigt kulturliv, der kan udvikle sig, bliver vi nødt til at stoppe de her besparelser," siger Britt Bager.

Omprioriteringsbidraget blev indført under Venstre-regeringen i 2016 og har skåret to pct. af kulturinstitutionernes budgetter årligt. I foråret gik daværende statsministser Lars Løkke Rasmussen til valgt på at afksaffe besparelserne, hvilket fik Socialdemokratiet til at afgive løfte om det samme. I regeringens finanslovsudspil er omprioriteringsbidraget dog fortsat med.

Ifølge Britt Bager var det en "helt anden" og mere presset økonomisk virkelighed end i dag, der fik Venstre til at indføre omprioriteringsbidraget i første omgang. Foruden de røde partier og Venstre gik også Konservative og Dansk Folkepart til valg på at afksaffe omprioriteringsbidraget på kulturen.

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier