PolicyWatch

Regeringen kan bruge en milliard mere på grøn landbrugsstøtte

Til næste år får regeringen mulighed for at flytte en milliard fra den direkte landbrugsstøtte over i nogle grønne projekter. Beslutningen er dog endnu ikke taget, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Næste år er et overgangsår i europæisk landbrugsstøtte, fordi det nuværende støtteprogram er udløbet, og det nye program endnu ikke er klar. I den forbindelse får Danmark mulighed for at flytte op mod 1 mia. kr. fra den direkte landbrugsstøtte over i grønne indsatser inden for landdistriktsprogrammet.

Det fortæller Miljø- og Fødevareministeriet til Altinget.

Oplysningerne vækker begejstring hos De Radikale, hvor miljøordfører Zenia Stampe siger, at partiet ønsker at flytte flest mulige penge over til grønne initiativer.

Regeringen skal inden nytår tage en beslutning om, hvor mange penge der skal flyttes, men den er ikke på plads endnu, siger fødevareminister Mogens Jensen (S) til mediet.

"Vi er nødt til ikke kun at forholde os til de grønne ambitioner, vi har, men også til nogle simple, praktiske forhold, i og med at vi har begrænsede muligheder for at anvende pengene. Der kan være en risiko for, at pengene ryger retur til Bruxelles, hvis der ikke er tilstrækkelig efterspørgsel efter pengene i landdistriktsprogrammets frivillige ordninger," oplyser ministeren i en skriftlig kommentar.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier