PolicyWatch

Virksomhedsarvinger må vinke farvel til retskrav på værdiansættelse

Et nyt retskrav på værdiansættelsen ved generationsskifte i familieejede virksomheder vil koste 500 mio. kr., vurderer Skatteministeriet.

Skatteminister Morten Bødskov vil udvide virksomhedernes muligheder for at få henstand med at betale generationsskifteafgift, men et retskrav på værdiansættelsen ved generationsskifte er ikke med i regeringens lovforslag. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens hverken regeringen eller De Radikale har lagt skjul på, at arveafgiften i familieejede virksomheder skal tilbage på 15 pct., har De Radikale stået stejlt på, at virksomhedsarvingerne til gengæld skal have et nyt retskrav på at kunne få sikker besked om, hvad de skal betale arveafgift af.

Et nyt retskrav på værdiansættelsen er dog ikke med i et nyt lovforslag om højere generationsskifteafgift, som regeringen fremsatte fredag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier