PolicyWatch

Borgerlige partier kalder minister i samråd om kvælstofkrav

Venstre, Konservative, og Liberal Alliance hiver fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd som følge af nye kvælstofkrav til landbruget.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fødevaremisteren skal i samråd, efter at regeringen og partierne i rød blok aftalte om nye kvælstofkrav til landbruget. Aftalen betyder, at der afsættes 65 mio. kr. ekstra til at fremrykke et reduktionskrav på 1.150 ton kvælstof fra 2021 til 2020, sådan at der i 2020 bliver et ekstra krav om efterafgrøder på 130.000 hektar.

Det skriver Altinget.

Det er de tre borgerlige partier Venstre, Konservative, Liberal Alliance, som har hevet ministeren i samråd. AgriWatch har forsøgt at få en kommentar fra Venstres Erling Bonnesen, men han er ikke vendt retur på henvendelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch)

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier