Topchefer foreslår at skrive miljø og klima ind i Grundloven

Klima og miljø skal være en del af Grundloven, hvis det står til direktører for Boston Consulting Group i Danmark og Grundfos, der er i gang med at samle opbakning til tankerne.
Mads Nipper, adm. direktør, Grundfos. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Mads Nipper, adm. direktør, Grundfos. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Rettigheder og pligter inden for klima, miljø og bæredygtighed bør skrives ind i Grundloven. Det mener Mads Nipper, adm. direktør for Grundfos, og Anders Fæste, direktør for Boston Consulting Group i Danmark, der lufter tankerne i Berlingske.

De to topchefer er ved at samle virksomheder, organisationer og borgere i en koalition, og ambitionen er at få 50.000 til at skrive under på et borgerforslag om at gøre klima og miljø til en del af Grundloven. Det vil betyde, at forslaget kan tages op i Folketinget.

"Ren vand, luft, natur og biodiversitet er sammen med et bæredygtigt klima afgørende livsnødvendigt og fundamentalt for os alle, men ikke mindst for fremtidige generationer. Vi har pligt til at bruge det momentum og den opmærksomhed, der er omkring klima og miljø i dag, til at sikre, at vi får bygget et stærkt fundament for at føre udviklingen videre for fremtidige generationer. Det kan vi gøre ved at skrive grønne rettigheder og pligter ind i Grundloven," siger Mads Nipper til Berlingske.

En ændring af Grundloven kræver, at Folketinget vedtager et forslag til ændringer af loven, og derefter skal Folketinget igen efter et nyt valg vedtage samme forslag. Herefter sendes forslaget til en grundlovsændring til folkeafstemning, og her skal der være flertal for ændringen, og mindst 40 pct. af alle stemmeberettigede skal stemme for forslaget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også