PolicyWatch

Øremærkede penge løfter grøn forsknings andel af forskningsmidler over 2010-niveau

Ekstra midler vil bringe grøn forsknings andel af de samlede forskningsmidler en smule op over niveauet i 2010 efter flere års fald, viser analyse.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Selv med den foreslåede ekstra milliard til grøn forskning vil niveauet af midler til dén type forskning næste år kun være en smule over niveauet i 2010. Det skriver Berlingske.

Tallene baserer sig på en analyse, som tænketanken Kraka og konsulentvirksomheden Deloitte står bag. Ifølge rapporten var grøn forskningsandel af de samlede forskningsmidler i 2018 på 4 pct. – ifølge analysen under niveauerne i bl.a. Sverige, Norge og Tyskland. I 2010 var tallet omkring 8 pct. Den ekstra milliard til grøn forskning vil i 2020 løfte andelen til 9 pct.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) anerkender, at indsatsen ikke er i mål med den ekstra grønne milliard, omend hun mener, at Kraka og Deloittes analyse sætter procentsatserne for den grønne forskning en kende lavt.

"Men uanset hvad vil vi i 2020 stå på et historisk højt niveau i forhold til det, der er øremærket det grønne forskningsområde. Deri ligger et meget stærkt politisk signal i, og det skulle meget gerne have en positiv afsmittende effekt i hele samfundet," siger Ane Halsboe-Jørgensen til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier