PolicyWatch

Partier indgik aftale om spilafgift uden at konsekvensberegne

Regeringen og dens støttepartier vedtog spilafgift uden at kende konsekvenserne, skriver Børsen. Nu advarer branche om, at øget spilafgift vil få flere kunder til at søge til udenlandske gambling-sites.

"Der var en forventning om, at det kunne koste noget omsætning. Men vi har ikke set dokumentation eller beregninger. Men vi synes, at den øgede afgift er rimelig. Det er også et spørgsmål om at finde et provenu, så det står vi ved," siger finansordfører Sofie Carsten Nielsen til Børsen. | Foto: Jens Dresling

Regeringen og dens støttepartier har indgået en finanslovaftale, hvor spilafgiften stiger til 28 pct. Og det skal bidrage varigt med 150 mio. kr. til statskassen.

Men ifølge Børsen er man først i gang med at beregne i detaljer, efter at aftalen er indgået. De Radikales finansordfører Sofie Carsten Nielsen siger til mediet, at beslutningen er truffet uden adfærdseffekter som grundlag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier