PolicyWatch

Klimaminister: Staten kaster snart ikke flere penge efter vindmøller og solceller

Landvindmøller og solcelleparker kan meget snart opføres helt uden statsstøtte på grund af den lave pris. Det konkluderer klimaminister Dan Jørgensen (S) oven på årets konkurrence om statsstøtte til sol og vind.

Foto: PRDANSKFJERNVARME

Klimaministeren står tilbage med 101 mio. kroner i ubrugt statstilskud oven på konkurrencen om at vinde statsstøtte til sol- og vindenergi. Og derfor vil der ikke længere være behov for støtte til at stille landvindmøller og solcelleparker op. Det skriver Berlingske.

"Vi står på tærsklen til en fremtid, hvor vi ikke har brug for at bruge støtte til at stille landvindmøller og solcelleparker op. Det har hele tiden været meningen, at vi skulle nå dertil, men det er overraskende, at det er gået så hurtigt. Vi har fået langt mere vedvarende energi for langt færre penge end forventet," siger klimaminister Dan Jørgensen.

Med en energiaftale fra 2018 er der afsat 4,2 mia. kr. til støtte til udbud fra 2020 til 2024. De mange mia. kr. risikerer derfor at blive overflødiggjort.

Better Energy, der udvikler, opstiller og driver solcelleparker i Danmark og internationalt mener, at tilskudsordningen har udtjent sig selv og bør afskaffes hurtigst muligt, da udbuddene har fremmet den grønne energi i Danmark.

Danmarks klimamål drukner i biler 

Borgerlige partier vil skrive rødt beskæftigelses-princip ind i klimaloven 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier