Venstre efter samråd: Fjern fremrykning af efterafgrøder

Venstre mener, at fremrykningen af efterafgrøder skal fjernes. Det sker, efter fødevareminister Mogens Jensen var i samråd tordsag. Ministeren mener, pilen peger på den forrige regering.

Torsdag var fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd for at redegøre for konsekvenserne ved at stille nye kvælstofkrav til landbruget.

Landbrugsordfører fra Venstre Erling Bonnesen mener fortsat, at regeringen står med dårlig sag, som skader landbruget.

"Det blev tydeliggjort, at ministeren står med en skandalesag. Selvfølgelig skal målene opnås, men der skal være muligheder for det. Det kniber med at få godkendt flere virkemidler," siger Bonnesen til AgriWatch.

Efter samrådet mener du fortsat, at det er en skandalesag?

"Det hænger ikke sammen med, at statsministeren og regeringen melder ud, at Danmark er et landbrugsland. Det er en skandalesag, når systemerne ikke har tid til at godkende minivådområder og virkemidler, mens regeringen har tid til at fremrykke kravene."

Så du opfordrer til at fjerne fremrykningen?

"Jeg vil klart opfordre regeringen og ministeren til at fjerne fremrykning af de ekstra efterafgrøder og holde sig til den plan, der var lagt."

Synes du, at I fik givet Mogens Jensen det rap over nallerne, som du havde lagt op til?

"Vi gav Mogens Jensen et stort rap over nallerne. Vi er helt enige i, at målene skal overholdes, men regeringen laver et benspænd på landmanden, så de ikke kan løbe resultaterne hjem."

AgriWatch har bedt fødevareminister Mogens Jensen om en kommentar, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

På samrådet sagde ministeren blandt andet:

"Den tidligere regering skulle have erkendt sit ansvar i foråret. Landmænd skal ændre deres planlægning, men det er et nødvendigt onde, hvis vi skal sikre den nødvendige indsats i 2020. Der er flere virkemidler, som landmænd kan bruge. Vi er bagud med 1.000 tons kvælstof, og min forgænger burde have taget hånd, og vi har ryddet op for at sikre vores vandmiljø," sagde Mogens Jensen.

Han understregede regeringens holdning til sagen.

"Regeringen ønsker det godt for landbruget, men landbruget skal holdes op på løfter, de giver og de aftaler de selv laver. Når de fik mulighed for at bruge mere gødning, skulle de også opsamle kvælstof igen," sagde Mogens Jensen på samrådet.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch.

Merrild: Nye løsninger skal anerkendes i kampen mod kvælstofudledning

Landbrugsstyrelsen skal tilbagebetale 350 mio. kroner efter regnefejl

Venstre vil give ministeren og regeringen et stort rap over nallerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også