PolicyWatch

Minister vil bremse markant tilgang af udlændinge på "arbejdsferie"

I år er næsten 2.000 argentinere kommet til Danmark på et arbejdsferievisum. Nu vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) undersøge mulighederne for at sætte en stopper for udviklingen.

"Fagbevægelsen er bekymret for udviklingen i brugen af Working Holiday-ordningen. Den bekymring tager jeg alvorligt. Derfor er regeringen i gang med at se på området," udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. | Foto: Olafur Steinar Gestsson//

Siden 2015 er der sket en firedobling af unge fra udlandet, som vælger at tage til Danmark for at arbejde kort og tjene ekstra penge under den såkaldte Working Holiday-ordning. Men det vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye forsøge at sætte en stopper for nu.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

For de 3344 tilladelser, der er givet 30. november 2019, var 86 pct. fra Argentina og Chile. 44 pct. af tilladelserne er givet til personer, som er over 28 år gamle, når de ansøger.

"Fagbevægelsen er bekymret for udviklingen i brugen af Working Holiday-ordningen. Den bekymring tager jeg alvorligt. Derfor er regeringen i gang med at se på området," udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse.

Ifølge en rapport fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, Berlingske har fået indsigt i, er det især de digitale platformsvirksomheder, der er gode til at tiltrække de unge sydamerikanere.

I rapporten peger flere argentinere, der alene er kommet til Danmark i 2019, på, at de er blevet anbefalet at tage arbejde hos de digitale tjenester, skriver mediet.

Størstedelen af de over 2.000 mennesker fra undersøgelsen svarer, at det især er et job i hotel- og restaurationsbranchen, der trækker. Det kræver ikke engelskkundskaber og er fleksibelt i forhold til at rejse i weekenderne, lyder det.

Den såkaldte Working Holiday-ordning blev oprindeligt indført i 2001 med syv lande. Den blev indført for, at unge mennesker kunne blive klogere på hinandens kultur og levevis ved at få en opholdstilladelse i op til et år.

SF: Myndigheder skal på jagt efter underbetalte kokke fra Kina

Flere briter vil have dansk pas på grund af brexit 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier