Venstre vil have minister i samråd: Frygter konsekvenser af tredoblet afgift

En tredobling af afgiften på engangsservice og bæreposer træder i kraft 1. januar, og det får dansk iskæde til at bremse den grønne omstilling. Nu vil Venstre kalde skatteminister i samråd.
Bæredygtighedsordfører Marie Bjerre (V) vil kalde skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd om afgiftstredobling. | Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Bæredygtighedsordfører Marie Bjerre (V) vil kalde skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd om afgiftstredobling. | Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

En tredobling af afgiften på engsngsservice og bæreposer fra 1. januar står til at koste iskæden Paradis en ekstraregning på knap 500.000 kr., og det får nu virksomheden til at bremse planerne om den ellers bæredygtige udvikling, man havde gang i. Det skriver Børsen.

Iskæden er i gang med at udvikle og implementere komposterbare bægere og genbrugt plast, og det vejer ofte mere end nyproduceret plastik. Dermed vil en afgiftsstigning sætte en stopper for omstillingen, siger produktchef for Paradis, Lars Flanding, til Børsen.

Bæredygtighedsordfører Marie Bjerre (V) mener, at afgiftshoppet vil stoppe den grønne omstilling hos flere, og derfor vil hun nu kalde skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd, siger hun til Børsen.

Hun forslår selv at lave en differentieret afgift, hvor bæredygtigt alternativer ikke bliver afgiftbelagt så hårdt.

DI til kamp mod byrder: Bedre med én bred skat end flere besværlige afgifter

Finansloven er vedtaget med stort flertal i Folketinget 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også