PolicyWatch

Boligminister vil skabe flere almene boliger i København

Kaare Dybvad Bek (S) ser stort potentiale i såkaldt fortætning af det allerede eksisterende almene boligbyggeri i hovedstaden, skriver Berlingske.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil have flere almene boliger i København. | Foto: Jens Dresling / Politiken / Ritzau Scanpix

Mulighederne er mange ifølge boligminister Kaare Dybvad Bek (S), hvis der skal skabes flere almene boliger i København, skriver Berlingske i avisen fredag.

"Vi skal blive bedre til at udnytte tagarealer i de almene byggerier, så vi får endnu flere almene boliger i de eksisterende kvarterer og ikke bare i områder med nybyggeri. Det handler om, at Blågårds Plads-byggeriet kan blive en etage højere, eller at der ude i Sydhavnen kan laves lejligheder de mange steder, hvor der er tørrelofter," siger Kaare Dybvad Bek til Berlingske.

Den såkaldte fortætning skal især give plads til flere børnefamilier, da kommunens egne prognoser viser, at der i 2030 vil være godt 18.000 flere børn under 15 år i København, end der er i dag.

Boligministeren forventer, at der vil komme et større pres på fortætning i det almene byggeri, når partierne i Folketinget til foråret skal forhandle om midlerne til Landsbyggefonden, skriver Berlingske.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Regeringen opbløder udspil til ny boligreguleringslov – skærper tilbudspligten

Brancheforening: Blackstone-indgreb vil gå hårdt udover pensionsformuen 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier