PolicyWatch

Ørsted frygter tabte havvindudbud ved skatteindgreb

Det vil medføre en merudgift på op til en milliard, hvis regeringen vedtager lovforslag om dansk beskatning af udenlandske aktiviteter, vurderer energiselskabet. Skatteminister afviser svækkelse af konkurrenceevne.

Foto: Jens Dresling

En substantiel uenighed er opstået mellem Ørsted og selskabets største aktionær, den danske stat. Regeringen vil med et lovforslag ændre den såkaldte CFC-beskatning, der omhandler hvilke dele af en virksomheds udenlandske aktiviteter, der skal beskattes i Danmark. Men der er lagt op til en for rigid implementing af reglerne, mener bl.a. energiselskabet, der peger på, at det vil koste selskabet på konkurrenceevnen.

"Vi får en regel, som er anderledes end i noget andet land i Europa. Der er ingen af de andre EU-lande, der implementerer lovforslaget eller direktivet på den her måde, så vi bliver anderledes stillet end vores konkurrenter," siger Ørsteds økonomidirektør Marianne Wiinholt til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier