PolicyWatch

Ørsted frygter tabte havvindudbud ved skatteindgreb

Det vil medføre en merudgift på op til en milliard, hvis regeringen vedtager lovforslag om dansk beskatning af udenlandske aktiviteter, vurderer energiselskabet. Skatteminister afviser svækkelse af konkurrenceevne.

Foto: Jens Dresling

En substantiel uenighed er opstået mellem Ørsted og selskabets største aktionær, den danske stat. Regeringen vil med et lovforslag ændre den såkaldte CFC-beskatning, der omhandler hvilke dele af en virksomheds udenlandske aktiviteter, der skal beskattes i Danmark. Men der er lagt op til en for rigid implementing af reglerne, mener bl.a. energiselskabet, der peger på, at det vil koste selskabet på konkurrenceevnen.

"Vi får en regel, som er anderledes end i noget andet land i Europa. Der er ingen af de andre EU-lande, der implementerer lovforslaget eller direktivet på den her måde, så vi bliver anderledes stillet end vores konkurrenter," siger Ørsteds økonomidirektør Marianne Wiinholt til Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier