Hans Christian Schmidt afløser Bertel Haarder som formand for kulturudvalg

Efter længere tids kritik af Bertel Haarders mulige dobbeltrolle i spidsen for både Folketingets Kulturudvalg og Det Kongelige Teater bliver han nu afløst af Hans Christian Schmidt som formand for Kulturudvalget.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Hans Christian Schmidt (V) bliver ny formand for Folketingets Kulturudvalg, hvor han afløser Bertel Haarder, skriver Altinget og Kulturmonitor.

Det sker efter længere tids kritik af Bertel Haarder som inhabil, fordi han ved årsskiftet blev udnævnt til formand for Det Kongelige Teater af statsminister Mette Frederiksen (S).

66-årige Hans Christian Schmidt har været en del af Folketinget siden 1994 og har bl.a. været minister ad flere omgange. Senest var han Transport- og Bygningsminister fra 2015 til 2016.

Udover formandsposten for Folketingets Kulturudvalg sidder han også som næstformand for Transportudvalget.

Bertel Haarder bliver i stedet ny formand for Folketingets Udenrigsudvalg, der har været uden formand siden tidligere formand Kristian Jensen fik frataget ordførerskaber og udvalgsposter som følge af et interview i Jyllands-Posten, der ikke var koordineret med partiets top.

"Juridisk havde jeg ikke behøvet, men jeg foretrak et rent snit, og det her jeg bestemt ikke fortrudt," siger Bertel Haarder til Altinget om beslutningen om et skifte.

Bertel Haarder forlader formandspost i kulturudvalg

Bertel Haarder tilbyder at trække sig fra Folketingets kulturudvalg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også