PolicyWatch

Regeringen udsender retningslinjer for åbning af cafeer og restauranter

Restauranter og caféer skal have to kvadratmeter pr. person, viser retningslinjer fra Erhvervsministeriet.

Foto: Mads Nissen/Politiken

Restauranter, værtshuse og caféer skal have to kvadratmeter pr. person, når de genåbner for servering mandag d. 18 maj.

Det fremgår af en pressemeddelse fra Erhvervsministeriet, der beskriver de nye retningslinjer for caféer, restauranter og værtshuse, som er lavet i samarbejde med branchen.

Kravet fordobles dog til fire kvadratmeter pr. person, hvis kunden primært er stående under besøgt.

Det skyldes, at der er større sandsynlighed for at passere andre gæster, end hvis man sidder ned på en restaurant. Gæster bør ikke have mulighed for at placere sig, hvor de i mere end 15 minutter har ansigt-til-ansigt kontakt med medarbejdere f.eks. siddende ved en bar-disk i en restaurant.

"Afstanden måles "fra næsetip til næsetip", således at der fx ved siddende indretning skal måles fra midten af stolesæder," hedder det blandt andet i de nye retningslinjer.

Hvis restauranterne har udeservering, skal det indrettes, så det er muligt at holde mindst én meters afstand mellem forskellige selskaber.

Foruden kravene om plads, gælder der for de nye retningslinjer, at alle serveringssteder, der serverer mad, drikkevarer eller tobak til at nyde på stedet, skal lukke ved midnat.

Derudover skal restauranter og caféer respektere forsamlingsforbuddet, og de kan således ikke servere for et selskab, der er større end den fastsatte grænse på ti personer. Beværtningerne kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstand.

"Jeg er glad for, at det nu igen bliver muligt at gå ud og nyde en god middag eller få en kop kaffe eller øl med en ven ved stambordet. Det ved jeg, der er mange, der har savnet," siger erhvervsminister Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier