PolicyWatch

Minister afkræves svar i sag om 5G-leverandører

Folketingsmedlem ønsker at få svar på, hvornår der kommer klarhed over, hvilke 5G-leverandører de danske teleoperatører kan vælge, skriver Berlingske.

Foto: Martin Sylvest//

Folketingsmedlem Sikandar Siddique (tidligere Alternativet) vil nu vide, hvornår regeringen melder noget konkret ud i forhold til, hvilke leverandører teleselskaberne kan vælge til 5G-netværkene, skriver Berlingske.

Sikandar Siddique har stillet et paragraf 20-spørgsmål til forsvarsminister Trine Bramsen (S), hvor han ønsker afklaring på området. Spørgsmålet kommer, efter statsminister Mette Frederiksen (S) for nylig meldte ud, at regeringen er på vej med ny lovgivning på området, og at hun anser telenettet som kritisk infrastruktur.

"Kan ministeren oplyse, om Danmark på samme måde som Holland, Tyskland og England, vil skabe klarhed over, hvilke dele af det kommende 5G-netværk, som teleoperatørerne frit kan vælge udstyrsleverandør til?" lyder det i paragraf 20-spørgsmålet.

England har i januar eksempelvis besluttet, at leverandører i "højrisikozonen" ikke må levere 5G-udstyr til de centrale og kritiske dele af netværket.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Huawei om breve til statsministre: "Man kan diskutere om vi har udlagt os lidt upræcist" 

Statsministeren varsler ny tele-lovgivning med fokus på 5G-leverandører 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier