PolicyWatch

Mette Frederiksen går torsdag til dronningen efter ministerexit

Efter fødevareministers exit går statsministeren torsdag til dronningen for at ændre regerings sammensætning.

Foto: LISELOTTE SABROE/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen (S) vil torsdag gå til dronningen for at ændre i regeringens sammensætning. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

"Fødevareminister Mogens Jensen har i dag meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen. Derfor går jeg i morgen til Hendes Majestæt Dronningen for at ændre i regeringens sammensætning," udtaler Mette Frederiksen i meddelelsen.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvem der bliver Mogens Jensens afløser på posten.

Det fremgår heller ikke, hvorvidt der er lagt op til en større rokade i regeringen, eller om der blot skal udnævnes en ny minister for fødevarer, ligestilling, fiskeri og nordiske samarbejde.

"Jeg vil gerne takke Mogens Jensen for hans store arbejde og for hans fokus på den grønne omstilling af dansk landbrug og arbejde for at styrke ligestillingen i Danmark," udtaler statsministeren.

Meldingen kommer, efter at fødevareminister Mogens Jensen onsdag valgte at trække sig fra regeringen.

Det skete, efter at han i starten af november var med til at give en ordre om at aflive alle mink på danske besætninger, da en særlig mutation af covid-19 blandt mink angiveligt udgjorde en trussel mod en kommende vaccine.

Ordren viste sig siden at være givet uden lovhjemmel. Kort før der blev fremlagt en redegørelse over forløbet onsdag, annoncerede Mogens Jensen sin afgang fra regeringen.

Ifølge Statsministeriet er der begået mange fejl i forløbet.

"Redegørelsen tegner et billede af et meget beklageligt forløb. Der er ingen som helst tvivl om, at der er begået fejl i forløbet," udtaler Mette Frederiksen.

"Jeg har i øvrigt noteret mig, at der i Folketinget foregår drøftelser om en yderligere og uvildig afdækning af forløbet," tilføjer hun.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier