PolicyWatch

Iværksætter-gruppe nedsat af DI skal komme med politiske forslag: "Vi skal have flere nystartede virksomheder"

Danmark har "alvorligt" brug for en ny iværksætterpolitik, som kan sikre, at Danmark får flere nye virksomheder, lyder det fra Dansk Industri.

Foto: Dansk Industri/Presse

Der er gået mere end ti år siden finanskrisen - men Danmark er stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder, lyder det fra Dansk Industri, som opfordrer regeringen til at arbejde på en ny iværksætterpolitik.

Erhvervsorganisationen har nu nedsat en gruppe med en stribe iværksættere, investorer og eksperter, der skal komme med konkrete forslag til, hvordan Danmark kan forbedre vilkårene for iværksætterne, lyder det.

"Det er helt vildt, at vi mere end ti år efter finanskrisen aldrig er kommet tilbage fra det dyk, vi så i etableringen af nye virksomheder. Med 2021 og vaccinen har vi endelig taget fat på slutfasen af coronakrisen, og derfor er det også det helt rigtige tidspunkt at sætte nogle langt højere ambitioner for dansk iværksætteri," udtaler adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

DI har en vision om, at Danmark skal være et langt bedre sted at starte virksomheder og vel og mærke virksomheder med vokseværk. 

"Det vil altid være forbundet med en risiko at starte virksomhed, men vi skal sørge for, at unødvendige bump ikke står i vejen for iværksætterens succes. Helt konkret bør målsætningen være, at vi skal have flere nystartede virksomheder end før finanskrisen, og at de skaber højere vækst og flere job i hele landet," udtaler Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at coronakrisen har lagt en dæmper på lysten til at etablere nye virksomheder i Danmark.

"I tider med mere usikkerhed om fremtiden bør man derfor rette søgelyset ind på de udfordringer, som kan gøre beslutningen om at starte virksomhed unødvendig stor. For dem med hovedet fuld af gode idéer og en iværksætter i maven skal det gøres attraktivt at turde realisere sine drømme," udtaler direktøren.

Han peger på, at Danmark ikke er et dårligt land at starte virksomhed i – men at man bør sigte højere. Ifølge DI kan Danmark gøre det bedre på flere områder - for eksempel når det kommer til adgang til kapital og kompetencer samt kommercialisering af forskning.

"Der skal være flere, som finder iværksættervejen attraktiv, og vi skal have flere vækstiværksættere. Et dynamisk iværksættermiljø er ganske enkelt nødvendigt for at opretholde det langsigtede økosystem af virksomheder og dermed vækst og velstand i Danmark, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier