PolicyWatch

Flertal er blevet enig om minkaftale - uden Konservative og DF

Dansk Folkeparti og Konservative er ikke med i aftale om erstatning til minkavlere, oplyser ordførere.

"Dybest set er det nik eller lad vær. Vi har ikke mulighed for at flytte ret meget i den aftaletekst, der ligger," siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF). | Foto: Jens Dresling

(Opdateret kl. 20:27 med oplysning om, at Konservative heller ikke er med i en aftale)

Dansk Folkeparti forventer, at der mandag aften kan præsenteres en aftale om erstatning til minkavlere, da partiet har fået at vide, at et flertal allerede er enig om indholdet. Og det bliver et flertal uden Dansk Folkeparti.

Det siger partiets erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby i Finansministeriet mandag aften.

Erhvervsordfører Rasmus Jarlov (K) oplyser, at Konservative heller ikke er med i aftalen.

Forud for forhandlingerne sagde Hans Kristian Skibby:

"Dybest set er det nik eller lad vær. Vi har ikke mulighed for at flytte ret meget i den aftaletekst, der ligger," siger han.

"Vi har fået at vide i går aftes, at der ligger en aftale, der er et bredt flertal for, hvor Dansk Folkeparti blandt andet ikke indgår. Så har vi mulighed for at stille nogle spørgsmål og måske blive lidt klogere på det formelle indhold i teksten."

På vej ind siger han, at han synes, at den aftaletekst, som han har set, ser fornuftig ud.

Han er dog ikke tilfreds med det udkast, han har set til en ordning for de minkavlere, der ønsker at lægge deres forretning i dvale, indtil forbuddet mod hold af mink ophører.

Forud for forhandlingerne mandag var fungerende finansminister Morten Bødskov (S) håbefuld i sine forventninger til en aftale.

"Regeringen er en mindretalsregering, så vi skal finde flertal, og det håber jeg, at vi kan finde i aften," siger han.

"Det har været en god proces. Det er en alvorlig sag, og det kræver, at vi kommer til bunds. Det føler jeg, at vi er nu. Så håber jeg, at der vil være bred opbakning til en aftale."

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier