PolicyWatch

Jarlov retter kritik mod minkavlernes formand for ikke at varetage branchens interesser

Minkavlernes formand har ikke kæmpet nok for en bedre dvaleordning, mener De Konservatives Rasmus Jarlov. Formand Tage Pedersen ser kritikken som uberettiget.

"Tage Pedersen (formand for Danske Minkavlere, red.) burde kæmpe for at redde den del af branchen, der ønsker at genopstå, i stedet for kun at være optaget af at få lukket branchen og få erstatning," lyder kritikken fra finansordføreren til Berlingske. | Foto: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON

Rasmus Jarlov (K) retter nu kritik mod formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersens, indsats i forhold til at sikre, at minkavlen kan genoptages efter forbuddet mod at holde mink ophører i 2022.

Det skriver Berlingske efter et interview med De Konservatives finansordfører, der peger på, at flere avlere, der er utilfredse med aftalen og ønsker at starte op igen, nu har dannet deres eget netværk.

"Tage Pedersen (formand for Danske Minkavlere, red.) burde kæmpe for at redde den del af branchen, der ønsker at genopstå, i stedet for kun at være optaget af at få lukket branchen og få erstatning," lyder kritikken fra finansordføreren, som med de konservative ikke valgte at gå med i gårsdagens aftale om erstatning til minkavlere og følgeerhverv.

Finansordføreren mener, at Tage Pedersen ikke har gjort nok for at sikre en forbedring af ordningen - særligt den såkaldte dvaleordning, - der ifølge De Konservative i sin nuværende form ikke vil gøre det muligt for minkavlere at starte op igen som planlagt til næste år.

Minformanden Tage Pedersen ser Jarlovs kritik som uberettiget og peger på, at han siden starten har støttet en dvaleordning.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier