PolicyWatch

SSI-direktør opfordrer til at overveje fremtidig strategisk vaccineproduktion

Når der skal gøres status efter coronakrisen, bør Danmark overveje strategisk vaccineproduktion, mener Henrik Ullum.

"[...] lad os sige, at man har en produktionsenhed til rådighed, så man kunne sige: Her har vi en enhed, der kan lave mRNA-vacciner. Så skulle man jo ikke slås med alle mulige andre lande om den kapacitet," siger han til Børsen. | Foto: Philip Davali

Når der en dag skal gøres status på erfaringerne oven på coronakrisen, bør strategisk vaccineproduktion høre med i overvejelserne, lyder det fra Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, skriver Børsen.

Havde Danmark haft en produktion, som man selv rådede over, ville det "have været en ideel situation," lyder det fra Henrik Ullum, som ikke kan sige konkret, hvordan en statslig produktion skulle se ud.

"Hvordan man vil skrue det sammen, ved jeg ikke. Men lad os sige, at man har en produktionsenhed til rådighed, så man kunne sige: Her har vi en enhed, der kan lave mRNA-vacciner. Så skulle man jo ikke slås med alle mulige andre lande om den kapacitet," siger han til Børsen.

Han peger på, at Danmark er et lille land, men at Danmark samtidig har en stærk medicinal- og medicoteknisk industri og dygtige forskere og vaccineproducenter.

Dermed kunne Danmark være en god samarbejdspartner til produktion af vacciner med andre lande, lyder det.

Regioner: Private virksomheder skal vaccinere befolkningen

Brancheorganisationer: Regeringens lån kan være stakket frist 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier