PolicyWatch

Regeringen genindfører feriekrav i aftale om lønkompensation

Tirsdag har et bredt flertal i Folketinget vedtaget, at virksomheder kan stille krav om, at lønmodtagere skal afholde ferie m.v. i forbindelse med hjemsendelse.

Regeringen har genindført muligheden for, at virksomheder, som er omfattet af lønkompensationsordningen, vil kunne kræve, at en hjemsendt medarbejder afholder én feriedag pr lønkompensationsperiode. | Foto: LISELOTTE SABROE

Virksomheder kan nu stille krav om, at lønmodtagere skal afholde ferie i forbindelse med hjemsendelse.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse, efter et bredt flertal i Folketinget tirsdag har vedtaget et nyt krav som en del af en trepartsaftale.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen blev 14. januar enige om at forlænge lønkompensationsordningen i alle brancher - så længe der er skærpede restriktioner som følge af coronavirussen. Tirsdag er aftalen blevet vedtaget i Folketinget.

Ordningen ligner den, der hen over foråret og sommeren blev taget i brug. I lønkompensationsordningens første periode kunne virksomheder således varsle op til fem feriedage m.v. som modvægt til lønkompensation.

Nu har man altså genindført muligheden for, at virksomheder omfattet af lønkompensationsordningen kan kræve, at en hjemsendt medarbejder afholder én feriedag pr lønkompensationsperiode.

Det sker "for at hjælpe lønmodtagere og virksomheder i en svær tid," lyder det.

"Jeg er glad for, at Folketingets partier også bakker op om at genindføre feriekravet i lønkompensationsordningen, som følger af trepartsaftalen fra 14. januar 2021," udtaler Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) i meddelelsen.

"Det er en ordning, hvor lønmodtagere og arbejdsgivere bidrager og sikrer, at flest muligt bevarer deres job, mens der ikke er noget at lave på arbejdet på grund af corona. Jeg vil endnu en gang gerne takke arbejdsmarkedets parter for at tage ansvar i denne svære tid."

Mulighed for lønkompensation forlænges til 7. februar

De fleste lønmodtagere vil få forkert feriepengebeløb udbetalt 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier