PolicyWatch

Nyudnævnt indenrigs- og boligminister vil hæve andelen af almene boliger i store byer

"Mennesker med almindelige indtægter" skal i endnu højere grad have mulighed for at bosætte sig i landets største byer, hvor boligpriserne er højest. Det er en af ambitionerne hos Kaare Dybvad Bek, nyudnævnt indenrigs- og boligminister, der vil lovgive om, at almene boliger skal udgøre en tredjedel af den samlede boligmasse.

Den nyudnævnte indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek, vil have flere almene boliger i landets største byer. | Foto: Andreas Merrald

Fremover skal kommunerne i forbindelse med byplanlægning kunne kræve, at almene boliger fylder en tredjedel og ikke blot 25 pct., som planloven hidtil har foreskrevet.

Sådan lyder det fra den nyudnævnte indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek (S), i et interview med Fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

"Priserne på boliger i de store byer er blevet meget høje. Regeringens ambition er fortsat, at der skal bygges flere almene boliger, som mennesker med almindelige indtægter har råd til at bo i," siger Kaare Dybvad Bek.

Han understreger, at man fremover vil gøre mere for at sikre, at de almene boliger rent faktisk også gennemføres som planlagt. Det har det, ifølge ministeren, knebet med i København.

Kaare Dybvad Bek blev i sidste måned minister for det nyetablerede Indenrigs- og Boligministerium, der bl.a. får ansvaret for udviklingen af planlovgivningen samt afviklingen af eksempelvis efterårets kommunalvalg. Dermed skiltes Transport- og Boligministeriet ad.

"Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium," udtalte statsminister Mette Frederiksen (S) i den anledning.

Planstyrelse genopstår efter 28 år

Boligminister Kaare Dybvad får udvidet sit ansvarsområde

Boligminister vil drøfte nye værktøjer i kamp mod brodne kar i ejendomsbranchen 

Boligminister vil gøre en tredjedel af Københavns nye boliger almene 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier