PolicyWatch

Regeringen lukker række af dansk-tyske grænseovergange

13 grænseovergange lukkes efter et større smitteudbrud i Flensborg.

Grænsen ved Frøslev forbliver åben, men der vil være væsentlig mere kontrol end sædvanligt, lyder det i en meddelelse fra Justitsministeriet. | Foto: Anders Brohus

Regeringen har besluttet at lukke 13 grænseovergange mellem Danmark og Tyskland og øger nu også grænsekontrollen flere steder.

Det sker, efter der er et storre smitteudbrud med coronavirus i Flensborg, syd for den dansk-tyske grænse.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

"Grænsekontrollen er et vigtigt og nødvendigt redskab til at holde nye smittekæder ude af landet. På baggrund af oplysningerne om situationen i Flensborg er vi fra dansk side nødt til at reagere for at styrke indsatsen mod potentielle nye smittekæder," udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S).

"Derfor indfører vi nu en væsentligt intensiveret grænsekontrol og lukker en række mindre grænseovergange ved den dansk-tyske grænse," udtaler han.

Ifølge Nick Hækkerup sker en midlertidig grænselukningen for at "afklare situationen syd for grænsen", og Flensborgs myndigheder har iværksat en række tiltag for at få kontrol over smitten, lyder det.

Regeringen indfører hårdere restriktioner i grænselandet

Europæiske landmænd lancerer kampagne mod Mercosur-aftale 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier