PolicyWatch

Danmark har belastet sig selv før opgøret med olieindustrien

Det ville være en vanskelig opgave for Danmark at sende yderligere afgifter i retning af olieselskaberne, lyder det fra regeringen. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet skyder skylden på gammel Nordsø-aftale, men er klar til at gå i dialog med IEA om problemet.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) kaldte i december den nye Nordsø-aftale for "historisk". Men aftalen tager ikke hånd om et stort klimaproblem ifølge Det Internationale Energiagentur. | Foto: Emil Agerskov

Kompensationsaftalen fra 2003 mellem den danske stat på den ene side og Mærsk på den anden gør det svært for nutidens Folketing at beskatte olieselskaberne yderligere.

Det gælder ikke mindst for flaring – afbrænding af overskudsgas i forbindelse olie- og gasproduktion. En praksis, som udleder store mængder af den potente drivhusgas metan.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier