PolicyWatch

Hjælpepakker forlænges til og med 5. april

Store dele af erhvervslivet vil fortsat være lukket ned, og dermed er flere partier nået til enighed om at forlænge de nuværende hjælpepakker, lyder det. (opdateret)

"Det er rigtig godt, at vi nu kan åbne rigtig mange danske butikker igen, så vi kan få gang i økonomien og liv i gågaden. Men vi kan ikke åbne alt på en gang, og på sundhedsmyndighedernes råd er der derfor nogle, der må vente lidt endnu," siger Simon Kollerup (S). | Foto: Erhvervsministeriet / PR

Et bredt flertal bestående af regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet er blevet enige om at forlænge de gældende hjælpepasser frem til og med den 5. april 2021.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Mange virksomheder vil fortsat være ramt af restriktioner på trods af regeringens skridt mod en genåbning.

Derfor er der fortsat dele af dansk erhvervsliv, der vil have brug for hjælp den kommende tid, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Med forlængelsen kan virksomheder og selvstændige således fortsat benytte sig af de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger og selvstændige.

I denne uge blev det meldt ud, at alle danske udvalgsvarebutikker under 5.000 kvadratmeter fra mandag kan slå dørene op. Det gælder dog med udtagelse af dem, der ligger i storcentre og stormagasiner.

"Det er rigtig godt, at vi nu kan åbne rigtig mange danske butikker igen, så vi kan få gang i økonomien og liv i gågaden. Men vi kan ikke åbne alt på en gang, og på sundhedsmyndighedernes råd er der derfor nogle, der må vente lidt endnu."

"Derfor skal hjælpen selvfølgelig også fortsætte både for dem, der må vente lidt længere med at slå dørene op, og for dem, som skal bruge lidt tid på at kæmpe sig tilbage. Det er jeg glad for, at vi er blevet bredt enige om i Folketinget," udtaler ministeren.

Politisk direktør i Dansk Industri (DI), Emil Fannikke Kiær, mener forlængelsen af hjælpepakkerne er "helt afgørende" og kalder det "betryggende" at virksomhederne får økonomisk støtte.

"På et tidspunkt er samfundet forhåbentlig lukket så meget op, at hjælpepakkerne kan udfases, men så længe der er restriktioner, har nogle brancher og erhverv stadig brug for en hjælpende økonomisk hånd," siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Nyt forum skal indrage partier i højere grad om videre genåbning

Enhedslisten klar til blå alliance for større hjælpepakker 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier