PolicyWatch

Venstre håber på åbning af liberale erhverv senest efter påske

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen håber, at blandt andet de liberale erhverv vil blive åbnet "senest efter påske". Der, hvor det bliver svært at åbne snart, er nattelivet, lyder det fra formanden.

Jakob Ellemann-Jensen (V) til møde i Statsministeriet om en yderligere genåbning af landet, på Christiansborg torsdag den 18. marts 2021. | Foto: Mads Claus Rasmussen

De liberale erhverv kunne ikke åbnes aftalen torsdag aften, fordi regeringen og dens støttepartier modsatte sig forslaget fra blå blok, siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

"Udgangspunktet fra regeringen og støttepartierne var, at der ikke skulle åbnes mere før påske. Jeg havde håbet på, at flere fik lov at vende tilbage til deres skole, at de liberale erhverv kunne åbne og storcentrene kunne åbne. Men det var der ikke flertal for. Det her var, hvad vi kunne komme igennem med," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Sundhedsmyndighederne vil frem til mandag regne på muligheden for yderligere åbning. Her vil partierne fortsætte forhandlingerne.

Jakob Ellemann-Jensen siger, at Venstre har flere ønsker til, hvad der skal regnes på og åbnes for i næste omgang.

Han håber blandt andet, at de liberale erhverv vil blive åbnet "senest efter påske".

"Det vigtigste for os børn og unge, liberale erhverv og butikker. Derefter skal vi se på restauranter, særligt restauranter med servering udenfor. Der, hvor det bliver svært at åbne snart, er nattelivet," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Fra Dansk Folkeparti lyder det, at aftalen er "noget krymmel".

"Selvfølgelig er det glædeligt, at der nu er 50 personer, der kan forsamles til udendørsidræt, og at forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 10 personer udendørs," siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl om torsdag aftens genåbningsaftale.

"Men det er små justeringer i forhold til behovet for at at få erhvervslivet i gang igen og få flere besøg på plejehjemmene," tilføjer Kristian Thulesen Dahl.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier