PolicyWatch

Djøfs coronahold foreslår nyt råd med juridiske vismænd

Juridiske vismænd skal holde snor i retssikkerheden, mener den corona task force, Djøf har etableret.

Kristian Lauta er formand for den corona task force, som fagforeningen Djøf har etableret. | Foto: Joshua Gross

Debatten om retssikkerhed, hastelovgivning og dobbeltstraf skal styrkes ved, at der bliver oprettet et råd bestående af juridiske vismænd, mener den corona task force, som fagforeningen Djøf har etableret, ifølge Altinget.

Idéen er at styrke debatten om menneskerettigheder, demokrati og retsstaten ved at overføre konceptet om de økonomiske vismænd til den juridiske verden.

"Vi har det sidste år fulgt tæt, hvordan Danmark som demokrati og retsstat har håndteret covid-19, som på den ene side har vist, at vi har et utroligt robust samfund, der kan klare rigtig meget, men som også har vist, at der faktisk er steder, hvor vi kan styrke retsstatsbevidstheden," siger juraprofessor og formand for task forcen, Kristian Lauta fra Københavns Universitet, til Altinget.

De Radikale kalder idéen spændende, mens både Venstre og Dansk Folkeparti er skeptiske.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite AdvokatWatch)

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier