PolicyWatch

Minister: Ny plan giver kriminelle lettere spil

Med en ny plan for logning vil regeringen rette ind efter EU-dom. Samtidig forsøger den at sikre, at politiet også fremover kan anvende teleoplysninger.

Nick Hækkerup lægger i en såkaldt lovskitse op til, at politiet fremover skal kunne anvende teleoplysninger i sager om grov kriminalitet og sager, der omhandler den nationale sikkerhed. | Foto: Philip Davali

Justitsminister Nick Hækkerup præsenterer onsdag en plan for, hvordan politiet fortsat vil kunne anvende teleoplysninger i efterforskningen, efter en EU-dom den 6. oktober præciserede, at den generelle og udifferentierede logning, der bl.a. finder sted i Danmark, er i strid med EU-regler.

Ministeren lægger i en såkaldt lovskitse op til, at politiet fremover skal kunne anvende teleoplysninger i sager om grov kriminalitet og sager, der omhandler den nationale sikkerhed. Han ærgrer sig dog over, at de danske regler på området overhovedet skal ændres:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier