PolicyWatch

Nye regler for muslingeopdræt på vej

Efter stor vækst i ansøgninger om at etablere muslingeopdræt trækker fødevareministeren i bremsen og varsler nye reglser.

Interessen for at opdrætte muslinger viser sig at være stor - for stor. | Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Interessen for at etablere kulturbanker med muslingeopdræt i Limfjorden har været så stor, at man nu sætter en midlertidig stopper for nye ansøgninger. Det melder fiskeri- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Nordjyske.

Ministeriet har fået omkring 40 ansøgninger om at oprette østers- og muslingeopdræt, hvilket ville betyde, at et stort areal i fjorden ville blive afsat til det – og derfor er der trykket på bremsen og behov for nye regler, siger ministeren.

"Mine embedsfolk mente, at det ligesom stak af i forhold til, at der lige pludselig var store arealer af dansk havbund, der var privat, og det var jo ikke tanken i det," siger Rasmus Prehn til avisen.

De indsendte ansøgninger vil blive vurderet, mens kommende ansøgninger må afvente en opdatering af bekendtgørelsen.

 Jagten på flere muslinger afhænger af national havplan Fiskeriet er i fokus i Danmarks første havplan

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier