PolicyWatch

Rekordmange folketingsmedlemmer har skiftet parti i denne valgperiode

Antallet af folketingsmedlemmer, der har forladt det parti, de blev valgt ind for, er halvvejs i indeværende valgperiode omkring fire gange højere end gennemsnittet for de seneste godt 65 år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Fra 1953 og frem til seneste valg i 2019 skiftede i gennemsnit 3,3 folketingsmedlemmer parti i løbet af en valgperiode, men i den nuværende valgperiode er tallet nået op på rekordhøje 12, skriver Berlingske.

"I disse år er der både et stort parlamentarisk opbrud samt stor omskiftelighed i de definerende dagsordener, og derfor opstår der uenigheder i partierne. Det er en væsentlig del af forklaringen på, at vi får flere løsgængere," siger Helene Helboe Pedersen, der er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet og står bag opgørelsen over partihop, til Berlingske.

Ud af de 12 politikere, som i denne valgperiode har forladt det parti, de blev valgt ind i Folketinget for i 2019, har Venstre og Alternativet sagt farvel til hver fire medlemmer, to medlemmer har forladt De Radikale, mens De Konservative og Liberal Alliance hver har mistet et enkelt medlem.

Mere fra PolicyWatch

Europas vindindustri vil forbyde vinger på lossepladsen

Med udsigt til omkring 25.000 ton pensionerede møllevinger i 2025 – og det dobbelte fem år senere – vil vindbranchen have EU til at indføre forbud mod deponi og støtte udvikling i nye løsninger. Danske politikere skal tage stilling til mulig import af brugte vinger, siger Wind Denmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier