PolicyWatch

Rekordmange folketingsmedlemmer har skiftet parti i denne valgperiode

Antallet af folketingsmedlemmer, der har forladt det parti, de blev valgt ind for, er halvvejs i indeværende valgperiode omkring fire gange højere end gennemsnittet for de seneste godt 65 år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Fra 1953 og frem til seneste valg i 2019 skiftede i gennemsnit 3,3 folketingsmedlemmer parti i løbet af en valgperiode, men i den nuværende valgperiode er tallet nået op på rekordhøje 12, skriver Berlingske.

"I disse år er der både et stort parlamentarisk opbrud samt stor omskiftelighed i de definerende dagsordener, og derfor opstår der uenigheder i partierne. Det er en væsentlig del af forklaringen på, at vi får flere løsgængere," siger Helene Helboe Pedersen, der er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet og står bag opgørelsen over partihop, til Berlingske.

Ud af de 12 politikere, som i denne valgperiode har forladt det parti, de blev valgt ind i Folketinget for i 2019, har Venstre og Alternativet sagt farvel til hver fire medlemmer, to medlemmer har forladt De Radikale, mens De Konservative og Liberal Alliance hver har mistet et enkelt medlem.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier