PolicyWatch

Danmark går enegang med ny aktieskat - Rådgiver foreslår særlig tysk model

Man kan godt kompensere investorer i danske investeringsforeninger, uden at udenlandske pendanter slipper billigere i skat, lyder det fra skatterådgiver Henrik Laust Poulsen, PWC.

Henrik Laust Poulsen, skatterådgiver hos PwC, mener, at det kan lade sig gøre at lave en kompensationsmodel, der sikrer, at udenlandske investeringsforeninger stadig betaler udbytteskat i Danmark. | Foto: PR/ PwC

Danmark vælger en anden vej end resten af Europa, hvis skatteminister Morten Bødskovs (S) nye foreslåede skat på 15 pct. på danske investeringsforeningers investeringer i danske aktier bliver til virkelighed.

Det siger skatterådgiver og director for PWC’s finansielle skatteafdeling, Henrik Laust Poulsen. Han har beskæftiget sig med området i 13 år og oplever, at det er første gang, at et land vælger at lægge en ekstra skat på investeringsforeningernes udbytter uden at kompensere for det i den anden ende.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier