PolicyWatch

Sundhedsministeriet bekræfter pres på Senderovitz: "Flest mulige vacciner skulle hurtigst muligt til Danmark"

Tidligere direktør i Lægemiddelstyrelsen fortæller om et politisk pres for at få nødgodkendt coronavaccinen fra Johnson & Johnson uden om EMA. Den påstand bekræfter Sundhedsministeriet med en forklaring om, at regeringen netop undersøgte mulighederne for at få vaccinerne til Danmark hurtigst muligt.

Tidligere direktør i Lægemiddelstyrelsen beretter om politisk pres for at få godkendt coronavacciner, hvilket Sundhedsministeriet bekræfter. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Sundhedsministeriet bekræfter nu den påstand, som tidligere direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz kom med tidligere på ugen, hvor han fortalte om politisk pres på styrelsen for at få nødgodkendt coronavacciner.

"Der var et vist pres på, om vi kunne få det gjort tidligere, og om vi dog virkelig skulle vente på EMA’s arbejde," fortalte Thomas Senderovitz i tv-programmet 21 Søndag på DR om godkendelsesprocessen af covid-19-vaccinen fra Johnson & Johnson.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier