PolicyWatch

Regeringen forbereder investering i Bavarians danske coronavaccine

Regeringen er indstillet på at investere i den coronavaccine, der er under udvikling hos det danske medicinalselskab Bavarian Nordic for på langt sigt at stå bedre med vacciner.

Sundhedsminister Magnus Heunicke. | Foto: Emil Helms

Regeringen er i færd med at forberede kommende forhandlinger om en dansk statslig investering i udviklingen af en covid-19-vaccine fra Bavarian Nordic.

Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et samråd i Folketingets sundhedsudvalg tirsdag, skriver Finans.

"Hvis vi kan få lavet det rigtige juridiske setup, vil vi være klar til at investere. Det er ikke noget, der vil hjælpe os her og nu, men det kan det på længere sigt," sagde Magnus Heunicke.

Ministeren skulle forklare sig i samrådet i forhold til artikler i dagbladet Information om, at regeringen i 2020 afviste at støtte udviklingen af Bavarians vaccine.

Vaccinen er oprindeligt udviklet af forskere fra Københavns Universitet, men biotekselskabet har erhvervet sig retten til at producere og sælge den, hvis den skulle blive godkendt. Vaccinen er lige nu i fase 1-udvikling, og det vil potentielt kunne koste et milliardbeløb at bringe den frem gennem alle tre udviklingsfaser.

Mere fra PolicyWatch

Dansk havvindudbud sættes på pause

Mudret bundforhold får myndighederne til at sætte udbuddet af den op til 1,2 GW store havmøllepark Hesselø i bero på ubestemt tid. En mavepuster, konstaterer Dansk Energi, der kalder på handling andetsteds.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier