PolicyWatch

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Foto: RICARDO MORAES/REUTERS / X02675

Det lignede en god nyhed midt i trængslerne, da sundhedsminister Magnus Heunicke den 3. maj annoncerede, at et bredt flertal havde indgået en aftale om gøre to covid-19-vacciner tilgængelige for borgere, der måtte ønske dem.

Tidligere samme dag havde Sundhedsstyrelsen besluttet at trække vaccinen fra Johnson & Johnson ud af det danske vaccinationsprogram på grund af alvorlige, men sjældne bivirkninger. I forvejen havde styrelsen trukket Astrazeneca-vaccinen ud, og meldingen om Johnson & Johnson betød nye forsinkelser i tidsplanen for, hvornår danskerne kunne blive vaccineret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier