PolicyWatch

SF: Økologi og ny fond skal beskytte drikkevandet

En fond med 8 mia. kr. skal købe jord op omkring drikkevandsboringerne, mener SF, der også vil have landmænd ved til at omlægge til økologi for at beskytte grundvandet.

Pia Olsen Dyhr. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

For at sikre rent drikkevand vil SF have større naturområder tæt på drikkevandsboringerne, og landmænd skal trives til at lægge om til økologi tæt på boringerne.

Midlerne skal komme fra en fond på 8 mia. kr., der skal købe store arealer af jord af landmænd omkring drikkevandsboringer. SF ønsker, at arealet, hvor der ikke må anvendes pesticider, udvides til det tidobbelte. Det skriver DR.

"Pesticiderne kommer ikke kun ned lige tæt ved boringerne, de siver altså ned over et større areal. Derfor ønsker vi, at det skal være hele det opland, hvor man får drikkevandet fra, der fredes for giftstoffer," siger formand i SF, Pia Olsen Dyhr, til DR.

Landbrug & Fødevarer mener, at pesticider, der findes i drikkevandet i dag, er spor fra fortiden.

"Når vi finder pesticider i vores grundvand i dag, så er det jo næsten udelukkende nogen stoffer, som i dag er forbudte. Det, vi finder, som vi ikke ønsker at have i vandet, skyldes, hvad man gjorde i fortiden, hvor vi ikke havde fokus på vores grundvand, og hvor der var tilladt produkter, som heldigvis er forbudte i dag," siger miljødirektør Anders Panum til DR.

Teknologikritik ryster ikke L&F-formand: "Sådan er det altid med fremtiden"

Regeringen bøjer sig med klimadelmål

Regeringen tilføjer nøgleord i omstridt lovforslag om minkerstatning 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier