PolicyWatch

Coronavariant får Danmark til at stramme britiske rejseregler

Spredning af indisk covid-19-variant i Storbritannien får nu Danmark til at stramme rejserestriktioner.

Foto: Jens Dresling

Stigende smitte med den indiske coronavariant, B16172, i Storbritannien får nu Danmark til at stramme rejserestriktionerne til og fra Storbritannien.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

En af ændringerne er, at der fra 11. juni kræves en maksimalt 48 timer gammel negativ PCR-test før ombordstigning på et fly fra Storbritannien mod Danmark.

Det skyldes, at Storbritannien i øjeblikket oplever en øget smittestigning med covid-19. Halvdelen af de nye tilfælde er med den indiske virusvariant, der nu er blevet den dominerende variant blandt de nye tilfælde i Storbritannien.

Udlændinge, der er bosat i Storbritannien, som indrejser i Danmark med fly eller over sø eller landegrænsen skal også fra 11. juni kunne fremvise en maksimalt 48 timer gammel negativ PCR-test.

Desuden fraråder Udenrigsministeriet nu alle rejser til de fire byområder Bedford, Blackburn with Darwen, Bolton og Rossendale. Det gælder også erhvervsrejser.

Dermed bliver de områder nu røde i rejsevejledningen. Rejsevejledningen for det øvrige Storbritannien er fortsat orange, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Personer, der rejser ind i Danmark fra de fire byområder, vil således blive omfattet af de skærpede restriktioner om test og isolation, som gælder for indrejsende fra alle røde lande.

Beslutningen om de endnu strammere indrejseregler er truffet "for at være på forkant med udviklingen i Storbritannien og begrænse risikoen for import" af den indiske coronavariant til Danmark, oplyser ministeriet.

De skærpede rejserestriktioner træder i kraft natten til fredag 11. juni.

Beslutningen gælder indtil videre frem til 26. juni. Inden da vil den blive genvurderet.

Blandt andet vil Danmark holde øje med smittesituationen i Storbritannien og vaccineudrulningen i både Danmark og Storbritannien.

Udenrigsministeriet understreger, at danske rejsende i Storbritannien ikke behøver at rejse hjem på grund af de nye rejserestriktioner.

Storbritannien er kategoriseret som orange tredjeland. Det betyder, at der som udgangspunkt gælder krav om anerkendelsesværdigt formål samt test og efterfølgende isolation i ti dage ved indrejse til Danmark.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier