PolicyWatch

Biogas støttes med 43 mia. kr. frem til 2030

Ny fremskrivning hæver atter forventningen til de statslige subsidier til biogas, der nu ventes at blive på godt 4 mia. kr. årligt. Enhedslisten vil have reduceret den "sindssygt høje" støtte.

Foto: DBC Invest / PR

Sidste år var på mange måder specielt. En af de måske mindre iøjnefaldende men ikke desto mindre relativt historiske begivenheder var, at Danmark for første gang siden 1983 var nettoimportør af gas. En direkte konsekvens af genopbygningen af Tyra-feltet.

Men når katten er ude, danser musene som bekendt på bordet. Mens hanen med konventionel naturgas blev lukket i, steg mængden af bionaturgas omvendt til 363 mio. m3 – en 14-dobling på fem år – og udgjorde 21 pct. af den samlede naturgasproduktion. Bag den udvikling ligger naturligvis en stigning i mængden af rå biogas, hvor produktionen fra de 49 anlæg udgjorde 19 pct. af sidste års samlede gasforbrug.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier