PolicyWatch

De første nye ejendomsvurderinger er på trapperne

Det problemramte system for ejendomsvurderinger kan nu sende de første vurderinger ud, men der er fortsat risiko for forsinkelser.

Foto: Jens Dresling

De første ejendomsvurderinger fra det nye ejendomsvurderingssystem vil snart blive udsendt. Det er dog kun omkring 50.000 styk. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse. De resterende over en million vurderinger vil komme i etaper fra 2022. Og der er stadig risiko for forsinkelser af projektet.

"For første gang siden 2011 er vi nu klar til at sende nye ejendomsvurderinger ud til boligejerne. Der er ingen tvivl om, at det har været et langt sejt træk at nå hertil, men så meget mere positivt er det, at vi nu er, hvor vi skal være," skriver skatteminister Morten Bødskov (S) i meddelelsen.

Det nye ejendomsvurderingssystem har været en sand lidelseshistorie over mange år. Det gamle system var så fejlbehæftet, at vurderingerne blev fastfrosset i 2011.

Siden har der været arbejdet på et nyt system. Men det er gang på gang blevet ramt af forsinkelser og prisstigninger. Det har igen udsat hele implementeringen af et nyt boligskattesystem.

Samtidig er det de kommende vurderinger, der skal udløse en større tilbagebetaling på samlet 14 milliarder kroner til boligejere, der har betalt for meget i boligskat.

Ved den sidste forsinkelse blev den implementering - der vil få betydning for millioner af boligejere - udskudt til 2024. Den dato holder Skatteministeriet fast i.

Alt er dog langtfra fryd og gammen. I et tilhørende bilag skriver It-tilsynet, der holder opsyn med projektet, at der stadig er problemer og risiko for forsinkelser.

"Der er samlet set tale om et program med høj risiko for forsinkelser og fordyrelser, men det vurderes at kunne håndteres," skriver tilsynet.

I pressemeddelelsen fremgår det, at ministeren vil bede Folketinget om flere penge til at få projektet i mål til efteråret.

"Det forventes fortsat, at implementeringen af de nye boligskatteregler kan ske fra 2024 og frem, om end projektet er komplekst, fordi det beror på data fra mange kilder og har afhængigheder til mange andre it-projekter," skriver ministeriet.

Medie: Arbejde med nye ejendomsvurderinger mangler styring og klar plan

Medie: Skatteminister beder om flere midler til nyt system til ejendomsvurderinger 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier