PolicyWatch

Fragt- og råvarepriser giver leverandører tab - SF åbner for at ændre udbudsloven

Medicoindustrien advarer om, at udbudsloven tvinger en række selskaber til at sælge deres produkter til det offentlige med tab, efter fragtrater og råvarepriser er eksploderet. Udbudsloven efterlader Statens og Kommunernes Indkøbsservice uden egentlige handlemuligheder, men nu åbner SF op for at ændre i lovgivningen.

SF's erhvervsordfører, Theresa Berg Andersen, vil kigge på, om udbudsloven skal gøres mere fleksibel i forhold til efterfølgende justeringer. | Foto: Jens Dresling

Fragt- og råvarepriser buldrer i vejret, og det giver mangedoblede udgifter til produktion og transport for virksomheder.

Selskaber, der skal levere på faste kontrakter i forbindelse med offentlige udbud, kan være særligt udfordrede, da de skal levere i overensstemmelse med aftalerne, og de har derfor ikke mulighed for at hæve deres priser. Det har tidligere fået Lars Philip Knudsen, der er adm. direktør i rehabselskabet Able Nordic, til at råbe vagt i gevær, da han følte sig tvunget til at sælge med tab i en række år ud i fremtiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier