PolicyWatch

Fra midnat må barerne holde åbent til klokken 02

Åbningstid for barer og caféer forlænges med to timer. Kiosker og tankstationer må sælge alkohol i nattetimer.

Fra midnat tager nattelivet endnu et skridt mod normale tilstande. | Foto: René Schütze

Nattelivet kommer et lille skridt tilbage mod normalen, når barer og caféer fra torsdag må holde åbent to timer længere end hidtil og først lukke klokken 02.

Den forlængede åbningstid var en del af den genåbningsaftale, som et stort flertal i Folketinget blev enige om 11. juni.

Derudover må der fra torsdag sælges alkohol til klokken 02 på blandt andet tankstationer og i kiosker.

De forlængede åbningstider er endnu et skridt tilbage mod normalen efter halvandet år med restriktioner. Det fortæller Henrik Foget Jensen, der er direktør for barkæden Zwei Grosse Bier Bar, som er i ti jyske byer.

"Det betyder forhåbentlig, at vi får en lidt bedre omsætning, end vi har haft i den seneste periode, hvor vi har haft åbent. I dag er det typisk sådan, at de unge finder andre steder at feste, når vi lukker, fordi det langtfra er alle, der går hjem klokken 24. De forlængende åbningstider kan måske også betyde, at der ikke vil være så meget støj rundt på gader og stræder, fordi folk holder deres egen fest," siger Henrik Foget Jensen.

Han fortæller, at de restriktioner, der har været på åbningstider i coronatiden, har betydet, at byturen starter tidligere.

"Gæsterne kommer tidligere, end vi så i de gamle dage før corona. Rigtig mange bestiller bord allerede fra klokken 18, og det så vi altså ikke før. Det bliver spændende at se, hvordan det ændrer sig, men jeg vil skyde på, at folk begynder at bestille bord lidt senere igen - desværre," siger han.

1. september bliver alle restriktioner ophævet for barer og caféer - herunder krav om coronapas og restriktioner på åbningstider. Samme dag får diskoteker og natklubber lov at genåbne, men her vil der gælde et krav om fremvisning coronapas, som løber frem til 30. september. Herefter vil der ikke længere vil være nogen restriktioner.

Danmark nærmer sig normalen - de fleste restriktioner er væk i september 

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier