PolicyWatch

Partier vil lægge betalingstjenester med kredit i strammere tøjler

Spillereglerne for betalings- og kredittjenester bør have et eftersyn, lyder det fra SF og Enhedslisten, mens Socialdemokratiet vil holde et vågent øje på området.

Jacob Mark, finansordfører, SF. | Foto: Jens Dresling

Hvis det står til SF og Enhedslisten, skal der laves nye spilleregler for betalingstjenester som Klarna og Viabill, hvor brugere kan købe nu og betale senere, skriver Finans.

"Det skal være mere gennemsigtigt for de mennesker, som bruger disse afbetalingsmuligheder, og så ser jeg også gerne, at man får strammet grebet endnu mere i forhold til ÅOP (årlig omkostning i procent, red.) og rykkergebyrer," siger Jacob Mark, finansordfører for SF, til mediet.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, mener ikke, der er behov for ny regulering, mens Christian Rabjerg Madsen, finansordfører for Socialdemokratiet, vil holde øje med udviklingen inden for betalings- og kredittjenester.

Et område, hvor der er skredet til politisk handling, er kviklån. Der blev i 2020 indført et ÅOP-loft, ligesom der blev indført begrænsninger på markedsføringen af kviklån.

Forbrugerrådet Tænk vil have politikerne til at overveje vilkår for betalingstjenester

Finans Danmark kritiserer ny lov om kviklån for at "umuliggøre" bankreklamer

Bredt flertal lægger låg på dyre renter på kviklån 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier