PolicyWatch

Brostrøm venter debat om vaccination af børn under 12

Smitten blandt yngre børn vil stige til vinter, og diskussion om coronavaccine til dem kan være på vej.

Søren Brostrøm vurderer, at vi til vinter kan komme til at skulle diskutere, om vi vil give vaccine til børn under 12 år. | Foto: Jens Dresling

Til vinter kan det blive aktuelt at diskutere, om børn under 12 år også skal vaccineres mod coronavirus. Det siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, ifølge Børsen.

"Jeg er ikke i tvivl om, at vi får diskussionen," siger Søren Brostrøm til mediet.

Han fortæller, at der i øjeblikket er forskning undervejs om coronavacciner til børn. Brostrøm forventer rapportering fra studierne sidst i år eller i begyndelsen af næste år.

Til den tid vil der derfor være anledning til at diskutere vaccinernes effektivitet og sikkerhed, fortæller han.

"Så opstår selvfølgelig overvejelsen, om vi skal udvide målgruppen til under 12 år. Det vil afhænge af dokumentation, godkendelse, og hvordan epidemien ser ud," siger Søren Brostrøm til Børsen.

Han fortæller, at smitten til vinter især vil være at finde blandt børn under 12 år, fordi disse ikke er blevet vaccinerede. Han understreger dog, at børnene ikke bliver særligt syge.

I Danmark begyndte man 14. juli at invitere børn mellem 12 og 15 år til coronavaccination.

Svenskere kan se frem til tredje coronastik

Sundhedsstyrelsen vurderer behov for tredje stik til efteråret

Gravide og ammende kan nu vaccineres mod corona 

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier