PolicyWatch

Regeringen melder klar med indgreb over for sociale medier i efteråret

Selskaberne bag sociale medier som Facebook og Youtube skal fjerne ulovlige billeder og videoer inden for 24 timer. Det er blandt kravene i nyt lovforslag, som regeringen er på trapperne med, oplyser erhvervsminister Simon Kollerup. Forslaget har været ventet i mere end et år.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortæller, at regeringen vil fremlægge nyt lovforslag med henblik på regulering af indhold på sociale medier i efteråret. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen lægger nu an til at gøre ord til handlinger med udspil til regulering af techselskaber som Facebook, Google og Snapchat, som skal afkræve de sociale medieselskaber tager større ansvar på indhold på deres platforme. Det skriver DR.

"Vi har set alt for mange eksempler på unge piger eller helt almindelige borgere, som oplever, at der bliver delt ulovligt indhold omkring dem på de sociale medier, hvor der ikke er nogen, der tager ansvaret for at få det fjernet igen. Sådan skal det ikke være i Danmark. Derfor skal vi have en lov, der nu sikrer, at vi som samfund tager ansvaret, når techgiganterne ikke gør det," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til DR.

Det kommende lovforslag, der bliver fremsat i efteråret, vil bl.a. indebære krav om, at sociale medieselskaber skal fjerne ulovligt indhold fra deres platforme inden for 24 timer, og hvis der er tvivl om, hvorvidt indholdet er lovligt eller ej, skal det fjernes inden for syv dage, mens det undersøges.

Regeringen har arbejdet hen mod et konkret udspil til lov på området siden begyndelsen af 2020, har MediaWatch ved flere lejligheder skrevet.

Det var bl.a. en række artikler på DR, der fik DF, SF og Radikale Venstre til at melde ud i sommeren 2020, at de vil have ændret loven, så sociale medier bliver forpligtet til at fjerne overgrebsbilleder inden for 24 timer.

Forslaget om en lovændring henter inspiration fra Tyskland, som i 2017 vedtog en lov, der muliggør bødestraffe på op til 370 mio. kr. til sociale medier, som fjerner krænkende indhold inden for 24 timer.

Danske Medier bakker op om regeringens planer om strammere krav til techkoncerner  

Enhedslisten vil have statsligt nævn til at kontrollere Facebook

Kulturministeriet opruster med nyt "tech-gigant kontor"

Mette Frederiksen: Techgiganter skal tage ansvar 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier