PolicyWatch

Digitaliseringsstyrelsen tager endnu et skridt i overgangen til MitID

Borgere, der skal opdatere deres oplysninger for fremover at kunne bruge MitID, vil nu blive kontaktet af Digitaliseringsstyrelsen.

Foto: PR/Digitaliseringsstyrelsen

MitID skal overtage NemID's rolle som digitalt ID i Danmark, og det vil slutbrugerne nu begynde at se de første tegn på, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

En del af brugerne af NemID skal nemlig opdatere deres oplysninger og bekræfte deres identitet for at kunne benytte det nye MitID, hvor der er skærpede sikkerhedsregler.

"Det gælder primært for de borgere, som har fået udstedt NemID online, samt nogle af dem, der har fået NemID via deres bank," skriver styrelsen i en meddelelse.

Digitaliseringsstyrelsen går nu i gang med at kontakte brugerne, som skal opdatere deres oplysninger.

"Alle brugere af NemID nøgleappen vil dog allerede nu kunne opleve at se muligheden i appen, hvis de henter den nyeste opdatering," skriver styrelsen.

Planen er, at MitID skal have erstattet NemID endeligt i sommeren 2022.

Udrulning af MitID udskydes med to måneder

"Jeg vidste ingenting om at bygge en app da jeg gik ind ad døren – det er det ærlige svar" 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier